Siargao verkennen
15 augustus 2024 - General Luna, Filipijnen
Hoi,
Hier weer even een update vanuit Siargao. Dinsdag eind middag zijn we richting de hoofdstraat hier gereden, veel restaurants hier, en toeristisch. Maar hoe verder we reden hoe lokaler het werd. Best druk met verkeer hier, en ook hier weer… wie het eerst komt heeft voorrang….maar toch is de drukte lang niet zo erg als andere Aziatische landen waar we geweest zijn en het is gewoon rechts rijden. Ideaal!
We zijn daarna doorgereden naar de Catangnan-Cabitoonan Bridge, ook wel de sunset bridge genoemd hier. Op de brug kun je de zonsondergang bekijken onder het genot van een lekker hapje en/of drankje. Er staan namelijk allemaal kraampjes met lokale gerechten. Een gezellige drukte daar. We hebben tako yaki geprobeerd, ham en kaas balletjes. Erg lekker! Ook nog wat nacho’’s gehad, best prima maar ze waren wel koud…..‘s avonds nog bij een restaurantje lekkere pizza gegeten.
Gister, woensdag 14 augustus zijn we na het ontbijt op pad gegaan. Dat is eind ochtend want we slapen hier een gat in de dag. Eigenlijk zonde maar we zijn ‘s avonds/ ‘s nachts ook steeds laat…. We kunnen dan niet slapen. Heel gek want andere jaren weinig last van, dan altijd 8.00 wel paraat….
Wij zijn op onze scooters richting het noorden gereden, het ultieme vakantie gevoel, lekker scooteren in de zon. Richting het noorden word het rustiger op de weg en heb je vaak de hele weg voor jezelf. Onze eerste stop was bij de Tayangban Cave. Met de lokale gids, onze helmen en lichtjes op het voorhoofd begonnen we de tocht, eerst een stukje naar beneden, daar aangekomen moesten de lampjes aan en gingen we de grot in. Je ging gelijk in het water. Lekker verfrissend met deze hitte. Je kon je aan een touw vast houden om verder te gaan door en water en over rotsen. Erg donker was het, daardoor waren er een hoop vleermuizen bovenin. Toen we weer uit de grot kwamen was daar een prachtige plek waar je kon zwemmen, springen, en aan de touw slingeren. Een erg mooie en leuke ervaring.
Lekker afgekoeld zijn we verder gereden naar Magpupungko Rock Pools. Als het laag water is ontstaat er een natuurlijk zwembad tussen de rotsen en de zee. Toen wij er kwamen was het niet helemaal laag water maar dat mocht de pret niet drukken. Een prachtig strand erbij en heerlijk in het water gedobberd.
‘ S avonds zouden we naar een Mexicaans restaurantje, maar daar aangekomen alleen wat drinken besteld. Want wat een herrie daar! De aggregaten hadden behoorlijk lawaai en de muziek stond ook niet bepaald zacht, goed om gehoorschade op te lopen 😂. Uiteindelijk beland bij een leuk Grieks restaurantje, en echt heerlijk gegeten. Voor herhaling vatbaar!
Vandaag een relaxdagje voor de boeg, gister een best ritje gehad. Het eiland is groter dan we dachten. Maar goed dat we hier wat langer zitten dan een paar dagen. Straks even naar de supermarkt en daarna bij het zwembad hangen.
Ik zal de foto’s plaatsen en er staat ook een filmpje op.
Fijne dag allemaal XXX

Wel erg stoer die grotten, weet niet of ik dat had gedurfd....met de vleermuizen, yak.. het eten is dus nog geen succes... 😉🤮.. hopen dat aankomende tijd beter gaat worden... de foto's en filmpjes zien er weer super uit. Geniet van al het moois groetjes uit Fryslan 🥰😘