Op Labuan Bajo ( Flores, Indonesie )
10 augustus 2026 - Labuanbajo, Indonesië
Goedemorgen vanaf prachtig Flores!
Een strak blauwe lucht bij het wakker worden, joepie eindelijk! Gistermiddag hier aangekomen. Maar eerst nog even kort over de laatste dag(en) Vietnam. We zijn nog een keer op de scooter gestapt en naar de My Son Sanctury gereden, dit is een eeuwenoud hindoeïstisch tempelcomplex gebouwd door het Champa-koninkrijk tussen de 4e en 13e eeuw. Het staat sinds 1999 op de UNESCO Werelderfgoedlijst en ligt op ongeveer 40 kilometer van Hoi An. Het was toch nog dik uur rijden door veel verschillende vietnamese dorpen. We vonden het wel leuk, maar het was weer zo warm dat we denk ik de award hebben gewonnen voor het kortste bezoek ooit daar.
De laatste avonden nog heerlijk gegeten bij een pizzeria en een mexicaan. Ook de laatste ochtend nog bij een medische kliniek in Hoi An geweest, Mylan zijn oren zaten verstopt, en met het oog op vliegen toch maar even mee heen. Zijn oren zijn uitgespoten, en hij heeft meedere medicijnen en oordruppels mee gekregen want aan de linkerkant een ontsteking. Ze hebben voor Vietnamese begrippen goed aan ons verdiend, maar goed gelukkig mee heen geweest en wat voor gekregen voordat het erger zou worden.
Er staan nog nieuwe foto’s op van Vietnam, in de map Vietnam, die staan tussen de andere, omdat alles automatisch op volgorde van dag word geplaatst. En nog een filmpje over de Ba Na Hills. Dat was Vietnam.
Nu weer in ons geliefde Indonesië, van wat we nu gezien hebben is Flores heel mooi. We zijn gister opgehaald van het vliegveld, hebben wat gegeten en gedronken in het restaurant wat hier bij zit en dachten even snel scooters te regelen bij onze accommodatie, hier hadden we al eerder contact met ze over gehad maar dat feestje ging niet door… de medewerker zei alle scooters zijn verhuurd…..Nou dan zelf maar bellen en appen met bedrijven. Mylan had op laatst 2 scooters kunnen regelen die ze hier brachten. Toen we op pad zouden was het al schemerig… maar toen kwamen we erachter dat de voorlamp van mijn scooter het niet deed. Nou dat is hier niet vertrouwd zonder lamp rijden, ook al kom je ze geregeld hier zo voorbij. Dus weer bellen….wachten….en daar was een andere scooter. Op naar het centrum van Labuan Bajo. Jimke had voor de route zijn telefoon op het stuur in de houder gezet, maar door de hobbelig weg hier schoot deze los, er reed net niet iemand overheen, die kon uitwijken…. Geluk gehad, de telefoon is nog heel! In het vissersdorpje gegeten, ijsje gehaald, even naar de winkel en op bedje!
Vandaag gaan we de omgeving hier verkennen en morgen is onze dagtrip op een boot naar het eiland Komodo of Rinca waar we als het goed is de Komodo veraan gaan zien.
Hier bij ons appartement zitten gecko’s, en dat zijn geen kleintjes! Ook moeten we de deuren dicht houden stond er op een papier, anders komen er zo maar aapjes binnen :)
Fijne week allemaal!
Liefs xxx

Zijn inderdaad wel grote gekko’s 😅
Hoop dat jullie vandaag weer een mooie dag hebben met het bezichtigen . En nu hopelijk goede scooters met licht.
O jakkes mylan nou dat voelt niet lekker een oorontsteking ☹️hopelijk snel weer over .
Een mooie middag en avond en veel plezier .
Groetjes van ons 🥰