Aloha vanaf Kauai
19 augustus 2025 - Princeville, Hawaii, Verenigde Staten
Hoi allemaal,
We zitten inmiddels alweer een paar dagen op het mooie groene Kauai, hier heb je het eiland gevoel meer dan op Maui. We zitten aan de noordkust in een hele mooie wijk, in het plaatsje Princeville. Er is een golfbaan en het ziet er allemaal perfect uit. Echt aangeharkt Amerika is het hier. Dit plaatsje is gericht op toeristen, maar hier staan ook huizen waar mensen permanent in wonen. In de wijk waar wij zitten wonen ook gewoon mensen en worden er huisjes verhuurd aan toeristen. Vanochtend al vroeg wakker, want de containers werden om 5 uur al geleegd hier!
Even over de afgelopen dagen….Zondag 17 augustus zijn we de dag begonnen met een klein ritje naar het strand, hier vlakbij ligt Hanalei Bay. In dit huisje hebben ze ook weer allerlei spullen zoals strandstoelen, duikbrillen etc. De strandstoeltjes gaan mee in de auto. Als we op het strand aankomen is het nog lekker rustig en hebben we een heel strand bijna voor onszelf. We hadden de duikbrillen ook mee maar er is niet zoveel te zien helaas. Daarvoor kun je toch echt beter naar Azië toe gaan want het snorkelen valt hier tegen. We hebben lekker in zee gedobberd en heerlijk op de strandstoeltjes gezeten. ‘S middags zijn we eerst weer terug naar het huisje gegaan. Daar hadden we kok Jayden die lekkere Amerikaanse pannenkoekjes heeft gemaakt! Lekker luchtig en het stopte goed. In de middag even de pannenkoeken weer verbranden, want we zijn nog aan de wandel gegaan, we zitten vlakbij de kust en kwamen er achter dat Hideaway beach niet heel ver lopen was. Daar aangekomen stond er een bordje met trail, ik dacht nu gaan we weer een paar mijl lopen maar dat viel mee. Het was alleen een lange “trap” naar beneden. Eenmaal beneden kom je bij een prachtig strandje. Met de nadruk op JE want het was een klein zandstrookje waar je kon zitten voordat het water begon. Hier wel heel mooi blauw water, dit omdat het een klein baaitje is. Hier waren wel iets mee visjes en Jayden is een tijdje gaan snorkelen.
We moesten ook nog weer wat boodschappen halen want na aankomst hadden we alleen voor de eerste dag wat boodschappen gehaald bij De Walmart. Aangezien die supermarkt 45 minuten rijden is besloten we naar de Foodland te gaan. Nou daar schrokken we helemaal van de prijzen. Een klein pakje Boursin, 9,99 dollar! Dat is omgerekend 8,60. Een pak sinaasappelsap idem dito, en een groot pak melk was ook zoiets. Het avondeten daar wel gehaald, maar gister toch maar weer even naar de Walmart gereden. Daar ook duur voor Nederlandse begrippen maar toch iets betaalbaarder dan hier in Princeville. En niet teveel over nadenken want boodschappen moet je toch hebben.
Verder gister niet heel veel gedaan, even een relaxdagje, eind middag even naar Hanalei en wat rondgestruind in de winkeltjes. Vandaag zijn we van plan wat actievers te doen. Maar we moeten nog even bekijken wat we precies gaan doen. De dag ligt nog voor ons terwijl het bij jullie alweer richting nacht gaat. Nog steeds een rare gewaarwording als we het thuisfront bellen. Wij net wakker, en daar zitten ze dan aan het avondeten.
De foto’s zijn weer te bekijken bovenaan bij kopje foto’s en er is een nieuw filmpje in de maak!
Weltrusten!
xxx